کولر آبی معمولا از جنس ورق گالوانیزه به شکل مکعب ساخته می شود و جهت جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی تمام بدنه را ضد زنگ و رنگ مقاوم در برابر رطوبت زده می شود.

 

بدنه کولر آبی از سه جهت دارای دریچه های مشبک است که روی این دریچه ها پوشال یا صفحات سلولزی قرار میگیرد. در سمت دیگر نیز خروجی هوا از فن یا پروانه کولر آبی قرار دارد در بعضی از مدلها کوار آبی خروجی فن از بالا کولر بوده که به آنها کولر آبی بالا زن یا کولر آبی بالکنی گفته می شود.

 

 

 

 

کولر آبی 

 

 

 

 

 

اجزاء کولر آبی:

 

 

به طور معمول کولرهای آبی از اجزاء زیر تشکیل می‌شوند:

 

 مکانیکال: فن (پروانه)، ناودان، یاتاقان‌ها، شناور (فلوتر)، آب پخش کن، پولی، تسمه، پایه الکتروموتور و واتر پمپ و .

 الکتریکال: فیوز، کلید مخصوص کولر، ترمینال، خازن اصلاح ضریب قدرت، الکتروموتور فن، الکتروموتور واتر پمپ و .

 

 

 

اجزای اصلی کولرآبی

 

 

 

نحوه عملکرد کولر آبی:

 

 

در داخل تشک کولر همواره به اندازه مشخصی آب وجود دارد که بوسیله شناور یا فلوتر کنترل شده و در صورت کم شدن به تشتک آب تزریق می شود این آب دائما توسط پمپ آب کولر بروی پوشال و یا پد های سلولزی ریخته میشود واین پوشال ها همواره مرطوب هستند. با گذر هوا که توسط فن به داخل مکیده از روی پوشال یا پد سلولزی مرطوب آب گرمای هوا را جذب و سپس تبخیر می شود. این جذب گرما در ابتدای روشن کردن کولر آبی فقط از ملکول های آب مجاور اتفاق می افتد اما با کاهش دمای آب و انرژی آن ملکول های آب مجبورند برای تبخیر شدن گرمای خود را از منبع با انرژی گرمایی بیشتر یعنی هوای در حال عبور دریافت کنند به همین دلیل می باشد که در ابتدای روشن کردن کولر آبی هوا خنک و مطلوبی به داخل اتاق هدایت نمی شود اما با اندکی کار کرد کولر دمای هوای خروجی از کولر آبی بهبود می یابد.

 

 

نحوه کارکرد و عملکرد کولر آبی

 

 

 

انواع کولر آبی:

 

 

1- کولر آبی پوشالی (معمولی)  

 

 

که در این کولر از براده های یا پوشال های چوب به عنوان سطح تبادل حرارتی و بستر تبخیر استفاده می شود.

 

 

 

کولر آبی پوشالی

 

پوشال کولر آبی

 

       

 

2- کولر آبی سلولزی 

 

 

در کولر آبی سلولزی از پد های سلولزی یا پکینگ استفاده می شود . استفاده از پد سلولزی باعث افزایش راندمان کولر آبی و افزایش میزان خنکی در این نوع از کولر های آبی می شود. این پکینگ ها در برجهای خنک کننده صنعتی بسیار مورد استفاده هستند.

 

 

نمونه پکینگ مورد استفاده در برج خنک کننده و کولر آبی سلولزی

 

 

 

3- کولر آبی پرتابل (متحرک)

 

 

کولر آبی پرتابل و قابل حمل کولر آبی کوچک

 

 

 

تفاوت میان کولر آبی پوشالی و کولر آبی سلولزی: مهمترین تفاوت میان این دو نوع کولر در نوع تولید هوای خنک می‌باشد.

 

بدین صورت که در کولر‌های آبی پوشالی هوای خنک با گذر میان پوشال‌ های مرطوب تولید می‌شود ولی در نوع سلولزی هوای خنک با گذر از میان ورقه‌های سلولز تولید می‌شود.

 

 


سئو حرفه ای گا های اینترنتی کولر ,سلولزی ,پوشال ,استفاده ,هوای ,میان ,تفاوت میان ,تولید می‌شود ,مورد استفاده ,کردن کولر ,ابتدای روشن منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

موزیک ترین پیاده رو مهندسی صنایع دوران شیرین بارداری بورس پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان معماری تعمیرات لوازم خانه دفتر پیشخوان پردیس